Nemzetközi elismerés az Echo Networknek
Az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) elismerő oklevelet adományozott az Echo Nonprofit Network és a Kodolányi János Főiskola partnerségében kifejlesztett Kooperatív Akadémia (Cadet modell) nevű innovatív képzési modellnek. Az elismerést Sipos Lóránt, az Echo Nonprofit Network minőségügyi vezetője vette át Dr. Molnár Páltól, az EOQ MNB elnökétől 2017. május 25-én az EOQ MNB Egyesület 45. Jubileumi Közgyűlésén Budapesten, a Gellért Szállóban. 
 
Finnország Államelnöke a finn minőségügyi partnerszervezet kezdeményezése alapján 2007-ben indította útjára a „Minőség-Innováció” pályázatot. Finnország sikeres kezdeményezéséhez azóta csatlakozott: Svédország, Lettország, Észtország, Csehország, Magyarország, Izrael, Kazahsztán, Litvánia és Spanyolország (Baszkföld), valamint az idei évtől Kína és Thaiföld. Magyarország – az EOQ MNB közreműködésével – már 2013-ban sikeresen bekapcsolódott a nemzetközi pályázati rendszerbe. A nemzeti és nemzetközi pályázatként benyújtandó minőség-, illetve a felelős és a környezet fenntarthatóságára irányuló innováció lehet.
A Minőség-Innováció 2016-ra benyújtott pályázatokat először nemzeti szinten bírálták el, ahol az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) Magyar Nemzeti Bizottsága nemzeti díjasnak minősítette a Kooperatív Akadémiát 2016 őszén. A "Kooperatív akadémia modell a humán szolgáltató szervezetek fenntarthatósága érdekében" (Cadet modell) elindult a nemzetközi megmérettetésen a Közszféra és non-profit szervezetek minőség-innovációi kategóriában, ahol elismerő oklevélben részesült a modell.
 
Az elismerésben részesült Kooperatív Akadémia (Cadet modell) központi elemei a képző főiskola és a humánszolgáltató rugalmas, de szoros együttműködése, a munkavállalók képzésének egyéni útvonal tervezése, a képzési portfólió modul rendszerű építése az elérhető erőforrásokkal összhangban. A modell lehetővé teszi a kompetencia-fejlesztést akkreditált programokkal olyan területeken is, amelyeken a jelenlegi jogszabályok alapján nem lehet duális képzést indítani.
 
 
nyomtatás