Irodánkról

A Fejér Megyei Civil Információs Centrum a Civil Információs Centrumok országos hálózatának tagjaként, az Emberi Erőforrások Miniszetere által adományozott címbirtokosként működik, a civil szervezetknek, önkormányzati intézményeknek, vállalkozásoknak és állami intézményeknek térítésmentesen szolgáltató független információs és tanácsadó irodként, melynek legfőbb célja a szektorok közötti együttműködés és a valódi partnerségek építése, fejlesztése Fejér megyében.

Ennek érdekében a Civil Információs Centrum feladata a civil szervezetek és a megyei, települési, a kisebbségi önkormányzatok, valamint a vállalkozók együttműködésének támogatása a Civil Információs Centrum kompetenciafejlesztő és tanácsadó szolgáltatásai által, a szélesebb nyilvánosság biztosítása a megyében működő civil szektor számára, hogy teljes körű információhoz juthassanak az együttműködések céljáról, szerepéről, tartalmáról és megvalósulásáról.

Konferenciákon, workshopokon, jó gyakrolatok bemutatásán és terjesztésén keresztül cél az intézményesített partnerségi megoldások támogatása is.

Eddigi munkánk során eredményként 2012-től a Civil Információs Centrum több mint 200 főnek nyújtott szakmai képzést, 47 partnerrel alakított ki szerződéses együttműködési viszonyt, több mint 100 célzott rendezvényt szervezett a célok elérése érdekében, melyeken a 1400 fő vett eddig részt. Tanácsadóink 2012-2015 között 2100 tanácsadói órát teljesítettek.

A széles körű partnerségben a civil szervezetek, megyei és helyi önkormányzatok, közigazgatás intézmények, egyházak, média és gazdasági szereplők számára egyaránt szakmai szolgáltatásokat nyújt a Civil Információs Centrum illetve partnerségeket generál a törvény által előírt feladatok és a normaszöveg szellemisége alapján.

A Fejér Megyei Civil Infromációs Centrum együttműködő partnerei:

Fehérvári Civil Központ Nonprofit Kft
Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Fejér Megyei Önkormányzat
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata
Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány
Agóra Vidékfejlesztési Alapítvány
Sziti Szociális Egyesület
Fejér Megyei Roma Reintegrációs, Információs és Tanácsadó Egyesület
Civil Margaretta Közhasznú Egyesület
Civil Centrum Közhasznú Alapítvány
Fejér Megyei Természetbarát Szövetség
Kaptár Ifjúsági és Prevenciós Iroda
Székesfehérvári Önkéntes Központ
Fehérvár Médiacentrum

A Fejér Megyei Civil Információs Centrum elérhetősége

8000 Székesfehérérvár, Rákóczi u. 25.
Nyitva: Hétköznap 8-16 óra között
Telefon: (22) 504-201